TOURS INFORMATION - Ταξιδιωτικός και τουριστικός οδηγός

Welcome to Toursi.grWelcome to Toursi.gr
         Αρχική         Προφίλ         Προτάσεις         Κρατήσεις        Διαφήμιση         Επικοινωνία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
· On-line Κρατήσεις
  Ξενοδοχείων

· On-line Κρατήσεις
  Ταξιδίων

· Ταξιδιωτικές
  Προτάσεις

· Τουριστική
  Γεωγραφία

· Μεσογειακά
  Παραδοσιακά
  Αρχοντικά


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
· Συμβουλές
· Οροι συμμετοχής σε
   οργανωμένα ταξίδια

· Πληροφορίες
   διαβατηρίων


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
· Home
· Δημοσκοπήσεις
· Επικοινωνία
· Διαφήμιση
· Αναζήτηση
· Αρχείο Ταξιδιών
· AvantGo
· Προσθήκη Ιστορίας
· Προφίλ
· Κατάλογος
· Newsletter
· Στατιστικά
· Συστήστε μας
· Top 10

ΚΟΣΜΟΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ
· ΕΥΡΩΠΗ
· ΑΦΡΙΚΗ
· ΑΣΙΑ
· ΑΜΕΡΙΚΗ
· ΩΚΕΑΝΙΑ

ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
· ΘΡΑΚΗ
· ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΔΥΤΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΗΠΕΙΡΟΣ
· ΘΕΣΣΑΛΙΑ
· ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
· ΕΥΒΟΙΑ
· ΑΤΤΙΚΗ
· ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
· ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
· ΕΠΤΑΝΗΣΑ
· ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ
  ΑΙΓΑΙΟΥ

· ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
· ΚΥΚΛΑΔΕΣ
· ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ
· ΚΡΗΤΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα
Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

Αριθμός Ψήφων 0

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ONLINE
Υπάρχουν επί του παρόντος 55 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  10 Νομός Δωδεκανήσου: Νίσυρος. Κάτω απ' την ανάσα του θαμμένου Γίγαντα.

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΑυτό που κάνει τη Νίσυρο από τους πλέον κατάλληλους χώρους για μια δημιουργική σχέση του ανθρώπου με τη φύση δεν είναι μόνο η γεωλογική πλευρά. Η δομή και η σύσταση του νησιού ήταν το υπόστρωμα για να αναπτυχθεί μια εκπληκτική βιοποικιλότητα στο χώρο του. Μοναδικό ενεργό ηφαίστειο του Αιγαίου με τέτοια χαμηλή και υψηλή βλάστηση που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια πανίδα. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά επιτρέπουν τη θέαση ενός πανέμορφου πλούσιου βυθού ακόμη και κοιτώντας έξω απ’ αυτά, τονίζοντας τη συνέχεια της ισορροπίας μεταξύ θαλάσσιου και χερσαίου χώρου.

Γνωριμία

 Το Μανδράκι ή Μαντράκι είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού.

Η Νίσυρος, ένα από τα Δωδεκάνησα, βρίσκεται στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο. Έχει έκταση 41,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα και υψόμετρο 698 μέτρα. Η Νίσυρος ανήκει στην ομάδα των Νοτίων Σποράδων, και βρίσκεται δυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, Τήλο και Αστυπάλαια.

Βρίσκεται απέναντι από την αρχαία Κνίδο της Μικράς Ασίας και απέχει έντεκα μίλια από την Κω, 58 από την Ρόδο και 240 από τον Πειραιά. Γεωλογικά, η Νίσυρος ήταν κάποτε κομμάτι της Κω. Η μορφολογία της έχει επηρεαστεί από το ηφαίστειο και το ηφαιστειογενές της έδαφος είναι πολύ εύφορο και ευνοεί τη δενδροκομία και την πλούσια βλάστηση. 

Η Νίσυρος έχει πληθυσμό 1.300 κατοίκους. Οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με την γεωργία, την αλιεία και τον τουρισμό. Το μεγαλύτερο έσοδο του νησιού όμως, προέρχεται από την εκμετάλλευση της ελαφρόπετρας στο νησάκι Γυαλί, που απέχει 3 μίλια από την Νίσυρο, όπου ασχολούνται αρκετοί κάτοικοι. 

Περίπου 900 από τους κατοίκους μένουν στο Μανδράκι που είναι το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού. Οι υπόλοιποι 400 μένουν στα άλλα τρία χωριά, το παραθαλάσσιο χωριό Πάλοι και τα ορεινά χωριά Εμποριός και Νίκια. 

Η Νίσυρος, τραβάει την προσοχή του ταξιδιώτη από μακριά, για το σχεδόν γεωμετρικό σχήμα της, την απουσία των απότομων γκρεμνών που συνήθως οριοθετούν τις ακτές των νησιών, και για την βλάστηση που φιλοξενεί. Χωρίς τις συνηθισμένες δανδελωτές παραλίες και τους ορμίσκους, ένας κώνος που υψώνεται από την επιφάνεια της θάλασσας ως τα 700 μέτρα δηλώνει από μακριά την ταυτότητα της Νισύρου, του νεώτερου μεγάλου ηφαιστείου του Αιγαίου.

Το ηφαίστειο της Νισύρου, το επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες κόσμου.

Το ηφαίστειο είναι το πιο χαρακτηριστικό γεωμορφολογικό στοιχείο της Νισύρου. Η Νίσυρος γεννήθηκε μέσα από αλλεπάλληλες εκρήξεις του ηφαιστείου, το οποίο παρουσιάζει τεράστιο γεωλογικό ενδιαφέρον, είναι μοναδικό στον ελληνικό χώρο και πέραν από το επιστημονικό του ενδιαφέρον, έχει μία ιδιαίτερη φυσική ομορφιά.  Το ηφαίστειο της Νισύρου θεωρείται εν ενεργεία και λόγω της εύκολης προσπέλασης στους κρατήρες του, το επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλές χιλιάδες κόσμου αλλά και ειδικοί επιστήμονες. 

Αυτό που κάνει τη Νίσυρο από τους πλέον κατάλληλους χώρους για μια δημιουργική σχέση του ανθρώπου με τη φύση δεν είναι μόνο η γεωλογική πλευρά. Η δομή και η σύσταση του νησιού ήταν το υπόστρωμα για να αναπτυχθεί μια εκπληκτική βιοποικιλότητα στο χώρο του. Μοναδικό ενεργό ηφαίστειο του Αιγαίου με τέτοια χαμηλή και υψηλή βλάστηση που φιλοξενεί μια πολύ πλούσια πανίδα. Τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά επιτρέπουν τη θέαση ενός πανέμορφου πλούσιου βυθού ακόμη και κοιτώντας έξω απ’ αυτά, τονίζοντας τη συνέχεια της ισορροπίας μεταξύ θαλάσσιου και χερσαίου χώρου.

Ιστορία - Μυθολογία

Η Νίσυρος σύμφωνα με τη μυθολογία σχηματίστηκε στη διάρκεια αγώνα των Τιτάνων με τους Θεούς. Ένα από τα θύματα ήταν ο Πύρινος Τιτάνας Πολυβότης, ο οποίος τόσο πολύ προκάλεσε το θυμό του Ποσειδώνα, που ο Θεός της Θάλασσας έκοψε με την τρίαινά του ένα κομμάτι απ' την Κω και το έριξε πάνω στον Πολυβότη, ενώ αυτός προσπαθούσε να απομακρυνθεί κολυμπώντας.  

Ο κρατήρας του Στεφάνου, ο κεντρικός κρατήρας του ηφαιστείου, με διάμετρο 300 και βάθος 30 μέτρων

Η γένεσή της συνδέεται με τη μυθική φαντασία των Αρχαίων Ελλήνων. Η Νίσυρος γεννήθηκε σύμφωνα με το μύθο της Γιγαντομαχίας. Η μητέρα των πάντων Γη, έστρεψε τους θνητούς Γίγαντες κατά των αθανάτων Θεών του Ολύμπου. Οι Θεοί καταδιώκουν τους Γίγαντες, που υποχωρούν έντρομοι. Ο θεός της θάλασσας Ποσειδώνας έχει αναλάβει, με την εντολή του Δία, να εξαφανίσει το Γίγαντα Πολυβότη, που διασχίζει φοβισμένος το Αιγαίο για να σωθεί. Ο Ποσειδώνας τον προφτάνει κοντά στην Κω. Οργισμένος, αποσπά με την τρίαινά του ένα τμήμα από την Κω και το εκσφενδονίζει εναντίον του Πολυβότη. Ο Ποσειδώνας πετυχαίνει τον Γίγαντα και τον καταπλακώνει. Το κομμάτι αυτό της Κω είναι η Νίσυρος και ο άτυχος Πολυβότης καταπλακωμένος, από τότε προσπαθεί να ελευθερωθεί κι οι αναθυμιάσεις του ηφαιστείου - που πήρε και το όνομά του- δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ανάσα του και οι δονήσεις του οι αναστεναγμοί του. 

Η Νίσυρος ανέπτυξε πολιτισμό σε όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας, όπως μαρτυρείται από τα τείχη του Παλιόκαστρου (5ος π.Χ.αιώνας), από τα ερείπια των ιστορικών χρόνων του Aργους, από τα Μεσαιωνικά κάστρα και τα Ενετικά φρούρια, από το Μοναστήρι της Παναγιάς της Σπηλιανής (14ος μ.Χ. αι.) και από τις μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η Νίσυρος αναφέρεται και από τον ΄Ομηρο. Η συμβολή του Νισυρικού στόλου στον Τρωικό Πόλεμο εκτιμήθηκε από τις Βουλές των Ροδίων που τίμησαν τον ναύαρχο Γνωμαγόρα. Πρώτοι κάτοικοι του νησιού ήταν οι Κάρες. Όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, η Νίσυρος πέρασε στην κατοχή πολλών λαών ώσπου στα 1947 παραδόθηκε από τους Ιταλούς και ενώθηκε με την Ελλάδα από 

Αξιοθέατα

  Νίκια. Κάτασπρα σπίτια και μωσαϊκά από χοχλάκια

Το ηφαίστειο αλλά και η γαλήνη που κανείς αισθάνεται στα γραφικά χωριουδάκια του νησιού είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά του νησιού που σίγουρα θα σας "αιχμαλωτίσουν".  Πέρα από την επίσκεψη στο ηφαίστειο, θα επισκεφθείτε επίσης τους γραφικότατους οικισμούς του νησιού: Μανδράκι, Πάλοι, Εμποριός και Νίκια.

Το Μανδράκι ή Μαντράκι είναι η πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού. Τα δαιδαλώδη δρομάκια του, οδηγούν από την Πλατεία Ηρώων (όπου φυσικά βρίσκεται και το Ηρώο) στην πλατεία Ηλικιωμένων, την κεντρική πλατεία της Νισύρου. Σοκάκια στενά, τόσο που τα απέναντι μπαλκόνια σχεδόν έρχονται σε επαφή, οδηγούν στη συνοικία Λαγκάδι, κοντά στη μεσαιωνική συνοικία. Χτισμένο ψηλά στο βράχο βρίσκεται το Κάστρο των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη - χτίστηκε το 1325- που όπως σχεδόν σε όλα τα Δωδεκάνησα, κυρίευσαν και τη Νίσυρο. Στο εσωτερικό του βρίσκεται η εκκλησία Παναγία η Σπηλιανή με το πανέμορφο εικονοστάσι της. Στο εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο της, υπάρχει η Παρθένος με το Βρέφος, εικόνα της ρωσικής σχολής, η οποία είναι σχεδόν ολοκληρωτικά καλυμμένη από τάματα πιστών. Όταν κάποτε οι Σαρακηνοί πειρατές προσπάθησαν να κλέψουν τους θησαυρούς της Μονής, οι μοναχοί τους διέσωσαν κρύβοντάς τους στις εικόνες.

Επισκεφτείτε το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νισύρου, με κεντήματα, παλιές φωτογραφίες και μια παραδοσιακή Νισυριακή κουζίνα.

Πάνω από το Μανδράκι βρίσκεται το Παλαιόκαστρο, η ακρόπολη της Αρχαίας Νισύρου, με ηλικία μεγαλύτερη από 2600 χρόνια. Στο χώρο υπάρχουν κυκλώπεια τείχη με δωρικούς κίονες φτιαγμένα από το ηφαιστειακό πέτρωμα του νησιού.

Στην κεντρική Νίσυρο υπάρχει ο Εμποριός. Στην είσοδό του μια πετρόχτιστη καμάρα οδηγεί σε ένα φυσικό χαμάμ. Το χωριό είναι μισοεγκαταλελειμμένο αλλά πολύ γραφικό. Νοτιότερα, στο ψηλότερο σημείο του βουνού βρίσκονται τα Νίκια. Τα κάτασπρα σπίτια του χωριού με τις πολύχρωμες πόρτες δημιουργούν μια καταπληκτική αντίθεση με το ηφαιστειακό τοπίο. Τα μωσαϊκά από χοχλάκια προσθέτουν άλλη μια ενδιαφέρουσα νότα στο τοπίο.

Η Καλντέρα της Νισύρου, με τέσσερις κρατήρες. Κάτω από τα Νίκια βρίσκεται ο κρατήρας του Στεφάνου, ο κεντρικός κρατήρας του ηφαιστείου, με διάμετρο 300 και βάθος 30 μέτρων, όπου υπάρχουν θερμές πηγές, λάκκοι με αναβράζουσα λάσπη και σημεία απ' όπου βγαίνουν αέρια. Ο Προφήτης Ηλίας είναι ο μεγαλύτερος ηφαιστειακός λόφος της Ευρώπης, με άλλους τρεις κρατήρες. Το 1873, από πιο πρόσφατες εκρήξεις δημιουργήθηκαν κώνοι ηφαιστειακής στάχτης ύψους 100 μέτρων. Στους κρατήρες είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω σκαλιστών μονοπατιών.

Στη βόρεια ακτή της Νισύρου εκτός από το Μανδράκι υπάρχουν τα Λουτρά και οι Πάλοι. Στα Λουτρά υπάρχουν θερμές πηγές, τα Ιαματικά Λουτρά Μανδρακίου, με νατριοχλωριοθειούχα νερά. Στο ψαροχώρι των Πάλων πάλι, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σπηλιές στο Κατσούνι. 

Τέλος, το νησί διαθέτει πολύ πλούσια πανίδα και χλωρίδα τις οποίες ειδικοί έχουν χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. 

Τοπικές εκδηλωσεις

Η Νίσυρος βρίθει από εκδηλώσεις και πανηγύρια κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. 
Ο Πολιούχος του νησιού ¶γιος Νικήτας γιορτάζεται στις 21 Ιουνίου. Στις 27 Ιουλίου γίνεται το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα και στις 23 Αυγούστου η γιορτή για την Παναγία τη Κυρά.
Στις 15 Αυγούστου διοργανώνονται διήμερες εκδηλώσεις στο Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής, όπου προσφέρεται άφθονο φαγητό.
Ακόμη, μέσα στο καλοκαίρι διοργανώνεται και το έθιμο του παραδοσιακού γάμου που περιλαμβάνει τριήμερο γλέντι.
¶λλα πανηγύρια: Αποκαθήλωση Τίμιου Σταυρού - 14 Σεπτεμβρίου,  Ταξιάρχες - 8 Νοεμβρίου, Αγ. Απόστολοι - 30 Ιουνίου

Έθιμα της Νισύρου

 Το Κάστρο των Ιπποτών και η εκκλησία Παναγία η Σπηλιανή

Το πανηγύρι της Παναγιάς της Σπηλιανής το Δεκαπενταύγουστο είναι το πιο γνωστό έθιμο του νησιού. Στην ακολουθία του Εσπερινού ψάλλεται στο τέλος ένα μοιρολόι που θυμίζει Μ.Εβδομάδα και την Μ.Παρασκευή. Οι Νισύριοι έχουν συνθέσει δικά τους εγκώμια για τη γιορτή. Μετά την ακολουθία του Εσπερινού προσφέρεται νηστίσιμο δείπνο και παραδοσιακοί λουκουμάδες. Κατά την ακολουθία του Όρθρου γίνεται το κόλλυβο της Παναγίας με την συνοδεία μοιρολογιών από τις εννιαμερίτισσες που έχουν φέρει και τα υλικά για το κόλλυβο. Οι εννιαμερίτισσες είναι γυναίκες που έχουν κάνει τάμα να περάσουν 9 μερόνυχτα προσευχής στα κελιά της μονής, προσφέροντας διάφορες εργασίες για την καθαριότητα και προετοιμασία του μοναστηριού κατά τη διάρκεια του πανηγυριού. Μετά το τέλος της λειτουργίας το κόλλυβο μεταφέρεται μαζί με την εικόνα της Παναγίας και με τη συνοδεία πομπής των πανηγυριωτών από το Ηγουμενείο στην τραπεζαρία της μονής, όπου παρατίθεται πάνδημο γεύμα. Μετά το τέλος του γεύματος κάθε προσκυνητής ασπάζεται τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, δέχεται από τον ιερέα κόλλυβα και αφήνει τον οβολό του για την αντιμετώπιση των εξόδων του γεύματος. 

Πού θα μείνετε; (ενδεικτικά)

ΞENOΔOXEIA - ENOIK. ΔΩMATIA 
ΠΟΛΥΒΩΤΗΣ (Δημοτ. ξενοδοχείο στο Λιμάνι) 22420 31011, 22420 31012.
ΠΟΡΦΥΡΙΣ (Μανδράκι) 22420 31176, 22420 31376.
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ (Λιμάνι) 22420 31012.
ΧΑΡΙΤΟΣ (Λιμάνι) 22420 31322
ΛΕΥΚΗ ΑΜΜΟΣ (Λιμενάρι) 22420 31497
ΤΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ (Λιμάνι) 22420 31344
ΡΟΜΑΝΤΖΟ (Λιμάνι) 22420 31340
ΛΟΥΤΡΑ ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ (Λουτρά) 22420 31284
ΝΙΣΥΡΟΣ (Πιαούλι) 22420 31052
ΚΑΡΑΒΑ - ΞΕΝΩΝΑΣ (Aγιος Σάββας) 22420 31375.
ΔΡΟΣΙΑ - ΞΕΝΩΝΑΣ (Πιαούλι) 22420 31328
ΥΠΑΠΑΝΤΗ - ΞΕΝΩΝΑΣ (Υπαπαντή) 22420 31185
ΦΟΥΓΙΑΞΗ ΞΕΝΩΝΑΣ (Πάλοι) 22420 31453
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ (Νικιά) 22420 31.401

Τι θα φάτε;

Από τις πιο αξιόλογες γεύσεις είναι οι ρεβιθοκεφτέδες και η σουμάδα. Δοκιμάστε ακόμη ψιλοκούλουρη, κάπαρη, κατσικίσιο τυρί και αγραμυθόζουμο.

Πώς θα πάτε;

Η Νίσυρος συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μόνο μέσω της ακτοπλοϊκής γραμμής προς τον Πειραιά. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 14 ώρες. Υπάρχουν 2 δρομολόγια την εβδομάδα από Πειραιά προς Νίσυρο όλο το χρόνο. Υπάρχει όμως σύνδεση και με την Κω, την Κάλυμνο και τη Ρόδο. Το καλοκαίρι υπάρχουν τουριστικά καραβάκια που πηγαίνουν στη Νίσυρο μέσω Κω (Καρδάμαινα) σε καθημερινή βάση. Επίσης από Ρόδο υπάρχουν ιπτάμενα δελφίνια, καταμαράν καθώς και πλοία της γραμμής.

Για περαιτέρω πληροφορίες και ακριβή δρομολόγια συμβουλευθείτε τα παρακάτω:

Λιμενικές Αρχές Πειραιά
Τηλ: 210-4226000-4 και 210-4511310-7
Λιμενικές Αρχές Ρόδου Τηλ: 22410 28888

Μετακινήσεις;

Αν και η μορφολογία του εδάφους δεν βοηθάει ιδιαίτερα, το οδικό δίκτυο της Νισύρου είναι αρκετά καλό. Θα καλύψετε τις περισσότερες αποστάσεις περπατώντας ή με ενοικιαζόμενα μηχανάκια. Υπάρχουν όμως και λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ταξί ή και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Πού θα κολυμπήσετε;

Η Νίσυρος έχει καταπληκτικές παραλίες. Οι πιο διάσημες είναι το Μανδράκι, οι Χοχλάκοι, το Αυλάκι, η Αγία Ειρήνη καθώς και η παραλία στο μικρό νησάκι Γυαλί που βρίσκεται απέναντι από το Μανδράκι. Δοκιμάστε στους Χοχλάκους (παραλία με μαύρο, στρογγυλό βότσαλο), στους Πάλους, στην Παχιά ¶μμο (δύσκολη στην πρόσβαση αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο) και στην Λευκή Ακτή (White Beach). Όπου και να κολυμπήσετε τα νερά είναι εγγυημένα κρυστάλλινα και καθαρά!

Ψάρεμα;

 ¶φθονο. Ιδανικές συνθήκες για ψαροτούφεκο και πετονιά.

Έχετε σκάφος;

Αν και το λιμάνι της Νισύρου (Μανδράκι) είναι μικρό, μπορείτε να μείνετε για μερικές ημέρες. Μπορείτε επίσης να δέσετε στην σχετικά καινούργια μαρίνα στους Πάλους. Υπάρχει σταθμός ανεφοδιασμού σε καύσιμα και νερό στο νησί.

Κοντινές Αποδράσεις:

Μπορείτε να κάνετε ημερήσια εκδρομή με καραβάκι στα γειτονικά νησάκια Γυαλί, Πυργούσα, Παχιά και Στρογγυλή ή ακόμα να κάνετε το γύρο του νησιού με καραβάκι. 

Χρήσιμα τηλέφωνα: 

Αγροτικό Ιατρείο: 2242031217
Αστυνομικό Τμήμα: 2242031201
Λιμεναρχείο: 2242031222
Δήμος Νισύρου: 2242031203
 
Σχετικοί Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
· Νέα toursi


Πιο δημοφιλής είδηση για ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ:
Νίσυρος. Κάτω απ' την ανάσα του θαμμένου Γίγαντα.


Article Rating
Average Score: 4.75
Αριθμός Ψήφων: 4


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Sorry, Comments are not available for this article.

Όροι Χρήσης - Προστασία Δεδομένων - Πνευματικά Δικαιώματα
Copyright © 2004 - 2006 by Toursi.gr Design and Development by Valentine floral creations

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.10 Seconds