TOURS INFORMATION - Ταξιδιωτικός και τουριστικός οδηγός

Welcome to Toursi.grWelcome to Toursi.gr
         Αρχική         Προφίλ         Προτάσεις         Κρατήσεις        Διαφήμιση         Επικοινωνία

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
· On-line Κρατήσεις
  Ξενοδοχείων

· On-line Κρατήσεις
  Ταξιδίων

· Ταξιδιωτικές
  Προτάσεις

· Τουριστική
  Γεωγραφία

· Μεσογειακά
  Παραδοσιακά
  Αρχοντικά


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
· Συμβουλές
· Οροι συμμετοχής σε
   οργανωμένα ταξίδια

· Πληροφορίες
   διαβατηρίων


ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
· Home
· Δημοσκοπήσεις
· Επικοινωνία
· Διαφήμιση
· Αναζήτηση
· Αρχείο Ταξιδιών
· AvantGo
· Προσθήκη Ιστορίας
· Προφίλ
· Κατάλογος
· Newsletter
· Στατιστικά
· Συστήστε μας
· Top 10

ΚΟΣΜΟΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ
· ΕΥΡΩΠΗ
· ΑΦΡΙΚΗ
· ΑΣΙΑ
· ΑΜΕΡΙΚΗ
· ΩΚΕΑΝΙΑ

ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
· ΘΡΑΚΗ
· ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΚΕΝΤΡΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΔΥΤΙΚΗ
  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

· ΗΠΕΙΡΟΣ
· ΘΕΣΣΑΛΙΑ
· ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
· ΕΥΒΟΙΑ
· ΑΤΤΙΚΗ
· ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
· ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
· ΕΠΤΑΝΗΣΑ
· ΝΗΣΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ
  ΑΙΓΑΙΟΥ

· ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ
· ΚΥΚΛΑΔΕΣ
· ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ
· ΚΡΗΤΗ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Αποτελέσματα
Αποτελέσματα Ψηφοφορίας

Αριθμός Ψήφων 0

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ONLINE
Υπάρχουν επί του παρόντος 54 Επισκέπτης(ες) και 0 Μέλος(η) που είναι συνδεδεμένος(οι)

Είσαστε ανώνυμος χρήστης. Μπορείτε να εγγραφείτε πατώντας εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ  01 Νομός Αιτωλ/νίας: Αιτωλοακαρνανία. Μαγεία και δράση στις λιμνοθάλασσες

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Ελάτε για trekking, birdwatching, διαδρομές off-road κι όχι μόνο στην υδάτινη απεραντοσύνη της Αιτωλοακαρνανίας, μία από τις πιο eco-conscious περιοχές της χώρας, αυστηρά για οικολόγους και φυσιολάτρες. Με ορμητήριο την ιερή πόλη του Μεσολογγίου, εξερευνήστε το μεγαλύτερο νομό της Ελλάδας. Νερά ασάλευτα, που αλλάζουν χρώματα με τις ώρες και τις εποχές

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο νου όταν σκέφτεστε την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας; Ισως το διάσημο πίνακα του Ντελακρουά με την «Ελευθερία στα ερείπια του Μεσολογγίου», ίσως την ντελικάτη φυσιογνωμία του λόρδου Βύρωνα, ίσως κάποια ανάμνηση από το σχολείο για την Εξοδο των Ελευθερών Πολιορκημένων. Δύσκολα θα πάει ο νους σας αμέσως στην ίδια την πόλη, χτισμένη πλάι στη λιμνοθάλασσα. Είναι τέτοιο το ιστορικό φορτίο που κουβαλά το Μεσολόγγι ώστε κινδυνεύετε να ξεχάσετε την ομορφιά του τοπίου. Ολα αυτά μέχρι να αντικρίσετε τη λιμνοθάλασσα. Νερά ασάλευτα, που αλλάζουν χρώματα με τις ώρες και τις εποχές, ζωντανή ακουαρέλα της φύσης.

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε το υδάτινο οικοσύστημα στο Μεσολόγγι και τα πέριξ είναι να ξεκινήσετε από το Κέντρο Πληροφόρησης Υγροβιότοπων Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού (26320-22110) στο Αιτωλικό, 10 χλμ. από Μεσολόγγι, θα δείτε έκθεση φωτογραφίας και slides των οικολογικών αξιών της περιοχής. Ειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου αναλαμβάνει και την ξενάγηση οργανωμένων ομάδων επισκεπτών άνω των δέκα ατόμων. Αν είστε μικρότερη παρέα, θα σας υποδείξουν διαδρομές για εξερεύνηση.

Trekking από Μεσολόγγι έως Τουρλίδα 

Το νησάκι της Τουρλίδας

Πεζοπορική διαδρομή έξι χιλιομέτρων που οδηγεί στην καρδιά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας και στο νησάκι της Τουρλίδας, εύκολη επειδή είναι επίπεδη. Γοητευτική η όψη της λιμνοθάλασσας ολόγυρα, το νησάκι της Κλείσοβας με το εκκλησάκι του. Θαυμάστε τα σπίτια του λιμναίου οικισμού της Τουρλίδας, μετέωρα πάνω από το νερό, στηριγμένα στους πασσάλους, λεπτοί σαν τα πόδια των καλαμοκανάδων και των κορμοράνων που περνούν από τη λιμνοθάλασσα, χαζέψτε τις γαΐτες, ψαρόβαρκες χωρίς καρίνα που γλιστρούν στα αβαθή νερά, περιεργαστείτε τα διβάρια, τα ιχθυοτροφεία χελιών.

Birdwatching στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου-Αιττωλικού.

Birdwatching στις λιμνοθάλασσες Μεσολογγίου-Αιττωλικού

Προστατευόμενος από τη συνθήκη Ραμσάρ, ο υγροβιότοπος στις εκβολές του Εύηνου και του Αχελώου είναι κιβωτός του Νώε για διακόσια εβδομήντα είδη πουλιών. Στα ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας -δεν ξεπερνούν σε βάθος τα ογδόντα εκατοστά- ζουν 36 είδη ψαριών, ενώ στο οικοσύστημα απαντώνται 23 είδη ερπετών. Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε καλαμιώνες, αμμοθίνες, αλμυρόβαλτους κι αναχώματα, με την ελπίδα να απαντήσετε ερωδιούς, μόνιμους θαμώνες όλο το χρόνο, φαλαρίδες, καλοκαιρινούς επισκέπτες, πανέμορφες αβοκέτες στο χώρο των αλυκών, ψηλόλιγνα φλαμίγκος σε διάφορες περιοχές. Οι γεωλόγοι του Κέντρου συστήνουν «προσοχή όταν περπατάμε στα αναχώματα, να μην καταστρέψουμε τις φωλιές που στήνουν εδώ τα γλαρόνια, να πλησιάζουμε τα πουλιά με ήρεμο τρόπο, για να μην τα τρομάξουμε, και να μην είμαστε εκτεθειμένοι. Η παρατήρηση πουλιών χρειάζεται υπομονή, τα πουλιά αλλάζουν θέσεις». Μην ξεχάσετε: νερό, καπέλο, κιάλια.

Βόλτα στο Αιτωλικό και μπάνιο στην παραλία του Λούρου.

Στις αλυκές της περιοχής παράγονται τουλάχιστον 1 30.000 τόνοι αλάτι ετησίως.

Απόλυτο must επίσκεψη στη «Μικρή Βενετία» της Αιτωλοακαρνανίας. Διανύετε 12 χλμ. από το Μεσολόγγι, πλάι σε βουνά από αλάτι! Στις αλυκές της περιοχής παράγονται τουλάχιστον 1 30.000 τόνοι αλάτι ετησίως. Επισκεφθείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου με την εικόνα της Παναγίας του 12ου αιώνα, της οποίας το ένα μάγουλο λέγεται ότι κοκκίνισε από τις αθυροστομίες του Καραϊσκάκη.

Επιβάλλεται το μπάνιο στην παραλία του Λούρου, στις αμμοθίνες στην είσοδο της λιμνοθάλασσας. Εξωτικό τοπίο «έρωτας ατούς αμμόλοφους» σε μία από τις εντυπωσιακότερες αμμουδιές της χώρας, με λευκά κρινάκια της άμμου να ευωδιάζουν αρχές καλοκαιριού πλάι στο κύμα. Αν είστε τυχεροί, θα δείτε τα άγρια άλογα του Λούρου να καλπάζουν ανάμεσα στην παραλία και τις εκβολές του Αχελώου. Πιστεύεται ότι ανήκουν στη σπάνια φυλή της Πίνδου και συγγενεύουν στα χαρακτηριστικά -ελαφριά χαίτη, ρυθμικός καλπασμός- με τα άλογα του Μεγαλέξανδρου.

Διαδρομές off-road με αυτοκίνητο.

Περιπλανηθείτε στο δαίδαλο των αγροτικών δρόμων που διατρέχουν το Δέλτα του Αχελώου, γύρω από το Νεοχώρι και την Κατοχή. Η εναλλακτική εκδοχή του αιτωλοακαρνανικού West σε ένα συναρπαστικό μωσαϊκό από καλαμιώνες, βάλτους, βαμβακοκαλλιέργειες κι απρόοπτα συναπαντήματα με πάπιες και λευκοτσικνιάδες!

Φλας μπακ στο ένδοξο παρελθόν

Το Μνημείο του λόρδου Βύρωνα στον Κήπο των Ηρώων

Σε κάθε βήμα στο Μεσολόγγι οι ιστορικές μνήμες ολοζώντανες. Στον Κήπο των Ηρώων δείτε τον Τύμβο με τα οστά των αγωνιστών των Πολιορκιών και της Εξόδου και γυρίστε νοερά στις 10 Απριλίου του 1926, όταν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι επιχείρησαν την ηρωική τους Εξοδο. Το Μνημείο του λόρδου Βύρωνα φέρνει στο νου τη συμβολή του Φιλέλληνα ποιητή στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία, ο οποίος ήλθε το 1824 στο Μεσολόγγι. Περνώντας από το Μουσείο του Χαριλάου Τρικούπη, περιεργαστείτε έγγραφα κι ενθυμήματα του μεγάλου πολιτικού. Το Μεσολόγγι περηφανεύεται ότι έβγαλε πέντε πρωθυπουργούς και καμαρώνει για τη λογοτεχνική σχολή του, με κορυφαίους εκπροσώπους τον Κωστή Παλαμά, το Γεώργιο Δροσίνη, τον Αντώνη Τραυλαντώνη, πάνω από όλα, ο τόπος που «κάθε ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης Μεσολογγίου».

Τι θα φάτε

Το Μεσολόγγι είναι γνωστός ψαρότοπος κι επώνυμος τόπος γαστρονομίας, με κορυφαίο έδεσμα το ονομαστό αβγοτάραχο. Καμωμένο με πατροπαράδοτη τεχνική και τέχνη από τα αβγά του κέφαλου, μπάφα για τους Μεσολογγίτες, το αβγοτάραχο Μεσολογγίου φημίζεται για το άρωμα και την εκλεπτυσμένη γεύση του. Δοκιμάστε λαβράκια, κέφαλους, τα χέλια βραστά, ψητά ή στη σούβλα στα ουζερί και τις ψαροταβέρνες του Μεσολογγίου και της Τουρλίδας, τσιπούρα με σέλινο στα ταβερνάκια του Αιτωλικού.

Πώς θα πάτε

Το Μεσολόγγι απέχει 250 χημ. από την Αθήνα. Η συντομότερη διαδρομή είναι να πάρετε την εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και στο Ρίο να περάσετε απέναντι. Μια εναλλακτική διαδρομή, πιο ειδυλλιακή και γραφική, είναι μέσω Ιτέας, οπότε συνδυάζετε το ταξίδι σας με στάση για καφέ και ουζάκι στη Ναύπακτο.

Πού θα μείνετε
Ενδεικτικά, στα ξενοδοχεία «Θεοξένια» (26310-28098), «Liberty» (26310-28050), «Αγάπη» (26310-28801) στο Μεσολόγγι, «Αλεξάνδρα» (26320-23019) και «Liberty Inn» (26320-22206) στο Αιτωλικό. 
Σχετικοί Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
· Νέα toursi


Πιο δημοφιλής είδηση για ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ:
Αιτωλοακαρνανία. Μαγεία και δράση στις λιμνοθάλασσες


Article Rating
Average Score: 4
Αριθμός Ψήφων: 1


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας


Sorry, Comments are not available for this article.

Όροι Χρήσης - Προστασία Δεδομένων - Πνευματικά Δικαιώματα
Copyright © 2004 - 2006 by Toursi.gr Design and Development by Valentine floral creations

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.01 Seconds