ΑΡΧΙΚΗ

ΑΡΧΟΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Η Μεσόγειος από δορυφόρο

Μεσόγειος

Η γνωστή από τα αρχαιότατα χρόνια μεγάλη κλειστή θάλασσα, που βρίσκεται ανάμεσα στη Ευρώπη, Ασία και τη Αφρική. Στα δυτικά συνδέεται με τον Ατλαντικό Ωκεανό, με τον πορθμό του Γιβραλτάρ και στα ανατολικά με την Ερυθρά θάλασσα. Μαζί με την Προποντίδα και τον Εύξεινο Πόντο έχει έκταση 2.966.000 τ.χλμ. Το μέγιστο μήκος, από Ανατολή προς Δύση, είναι 3.860 χλμ., το μέγιστο πλάτος 1.800 χλμ. και το μέγιστο βάθος είναι 5.120 μ. σε απόσταση 62 μιλίων Νοτιοδυτικά από το ακρωτήριο Ταίναρο. Το μέσο πλάτος είναι 600 χλμ. και το μέσο βάθος 1.500 μ. Γενικά η Μεσόγειος Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη κλειστή θάλασσα της Γης και μοιάζει με λίμνη. Η Μεσόγειος διαιρείται σε μικρότερα τμήματα, σπουδαιότερα από τα οποία είναι η Τυρρηνική Θάλασσα, η Αδριατική, το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Σπουδαιότερα νησιά της είναι η Σικελία, η Σαρδηνία, η Κορσική, η Κρήτη, η Κύπρος, η Μάλτα, η Ρόδος, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες, οι Σποράδες, οι Βαλεαρίδες Νήσοι, και τα Επτάνησα.
 
Αποδράστε στη Μεσόγειο

Επιλέξτε Χώρα

Ελλάδα
Ιταλία
Σλοβενία
Κροατία
Ισπανία
Γαλλία
Μάλτα
Αίγυπτος
Λίβανος
Τυνησία
Μαρόκο
Τουρκία

Είκοσι δύο χώρες "στεφανώνουν" τη Μεσόγειο απ' άκρη σ' άκρη. Η ιστορία τους, δεμένη με αυτή τη Θάλασσα, χάνεται στα βάθη των αιώνων. Χαρά και αγαλλίαση στον ταξιδιώτη που θα γνωρίσει αυτές τις χώρες και τις κρυφές τους ομορφιές. Τι πιο καλό από ένα ταξίδι στην ομορφιά μαζί με ένα ταξίδι στην ιστορία. Και τι πιο ευχάριστο, αν αυτά συνδυάζονται με την ανάλογη διαμονή.

Κάπως έτσι ξεκίνησε το club MEDTM (Mediterranean Traditional Mansions) με σκοπό να παρέχει πολυτελείς, επιλεγμένες υπηρεσίες διακοπών, γι' αυτούς που ξέρουν να εκτιμήσουν την αξία που δημιουργεί η παράδοση, και το ταξίδι που γράφει η ιστορία.

Κάστρα, χάνια, Αβαεία, Μοναστήρια, Μύλοι, Αρχοντικά, Μέγαρα και άλλα πολλά ιστορικά κτίρια που κουβαλάνε βαριά ιστορία, και βρίσκονται σκορπισμένα σε όλες τις Μεσογειακές χώρες, έχουν μετατραπεί σήμερα σε υπερσύγχρονους πολυτελείς ξενώνες που συνδυάζουν την αρχοντιά με την φιλοξενία, την πολυτέλεια και  την άνεση με την παράδοση.

Με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια που βασίζονται στις αρχές Μεσογειακό - Ιστορικό - Παραδοσιακό - Μοναδικό - Φιλόξενο, επιλέξαμε για τα Μεσογειακά Παραδοσιακά Αρχοντικά που σας προτείνουμε.

Επιλέξτε ανάμεσα στις προτάσεις μας και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βοηθήσουμε να περάσετε αξέχαστες μεσογειακές διακοπές.